noname

Семинар „(Из) Мечтай България“


Първият по рода си интерактивен семинар на тема „(Из)мечтай България. Бъдещето на демокрацията в България!“ ще се проведе в Американския университет в България. Събитието се организира от прооектния офис за Югоизточна Европа на Фондация за свободата „Фридрих Науман“ в партньорство със Софийска платформа, Центъра за либерални стратегии и АУБГ и ще се състои от 26 до 30 юни в кампуса на университета в Благоевград.

Водещи преподаватели и практици заедно с всички участници ще дискутират актуални въпроси по темите демокрация, върховенство на закона, гражданско участие, медии, икономика и предприемачество в разнообразни лекционни формати и практически ориентирана работа в групи.

В семинара ще се включат общо 100 младежи от цялата страна на възраст от 18 до 24 години. Заедно те ще работят за изграждане обща визия на демокрацията в България и ще предлагат конкретни решения на днешните предизвикателства. Ще търсят отговор на въпросите как трябва да изглежда България, за да накара младите хора да търсят реализация тук, както и кои процеси и практики трябва да се променят и от кого зависи това.

 Събитието е отворено за младежи на възраст от 18 г. до 24 г.от цялата страна, след предварително записване и потвърждение!

Семинарът е изцяло безплатен за участниците, а желаещите да участват могат да попълнят формуляр за участие до 15 юни ТУК

„(Из)мечтай България.  Бъдещето на демокрацията в България!“

Дати: 26 юни до 30 юни 2017 г

Място: Кампусът на Американския университет в България, Благоевград